افزونه جلالی را نصب کنید. - 9 ذو القعدة 1444
جزییاتی از تسهیلات کرونایی برای مشاغل آسیب دیده
شیوع ویروس کرونا در مدت زمان کوتاهی به یکی از بزرگترین چالشهای کسب و کار تبدیل شد و بسیاری از مشاغل را تحت تاثیر قرار داد، ستاد اقتصادی دولت در همین راستا برای کمک به اصناف آسیبدیده تسهیلاتی با نرخ ۱۲ درصد در نظر گرفته است.
جزییاتی از تسهیلات کرونایی برای مشاغل آسیب دیده ، روزنامه جام جم نوشت: اعطای تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد به واحدها و کسب و کارهای آسیبدیده از شیوع ویروس کرونا از شنبه هفته آینده آغاز میشود. ستاد ملی مبارزه با کرونا در اسفند برخی مشاغل پرخطر مانند مراکز تفریحی و خدماتی را تعطیل کرد.
بسیاری از مشاغل با نزدیکشدن به روزهای نوروز سعی در ارائه خدمات بیشتر به منظور رشد فروش محصولاتشان میکنند که کرونا این فرصت را گرفت. از این رو دولت در راستای کمک به مشاغل آسیب دیده تسهیلاتی را در نظر گرفت.
طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت این تسهیلات به واحدهای آسیبدیده که اشتغال خود را حفظ کردهاند پرداخت خواهد شد و اگر یک واحد تولیدی در دوران شیوع ویروس کرونا اقدام به تعدیل نیروی کار خود کرده باشد از این تسهیلات ارزانقیمت محروم میشود.
در خصوص تسهیلات کرونایی به بررسی جزئیات این طرح پرداخته که در ادامه میخوانید.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی چندی پیش از تخصیص ۷۵ هزار میلیارد تومان برای کمک به اصناف آسیبدیده از ویروس کرونا خبر داده بود و در نهایت ۵۲ هزار میلیارد تومان برای این کار در نظر گرفته شد، اما دیروز معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رقم تسهیلات برای کمک به اصناف را ۴۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای مقابله با تأثیرات شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد و بنگاههای کشور، مقرر شد از سوی ۲۰ بانک مبلغ ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود ۱۲ درصد اعطا شود که تاکنون مکانیسم عملی ۴۴ هزار میلیارد تومان این رقم طی شده است.
عیسی منصوری افزود: تاکنون ۲۲۸ هزار بنگاه در سامانه کارا ثبتنام و ۱۲۶ هزار بنگاه واجد شرایط بودهاند که ۲۳۸ هزار نفر اشتغال مشمول حمایت شدهاند و حدود ۷۵ هزار پرونده در بانکهای ۲۰ گانه تشکیل شده است. از روز شنبه افراد متقاضی ثبت نام شده که پروندهشان به بانک ارسال شده به شعب منتخب خود مراجعه و تسهیلات را دریافت خواهند کرد.
منصوری در ادامه با بیان این که یک برنامه پساکرونا تدوین کردهایم، اظهار کرد: بنا به نظر رئیس جمهور و وزیر تعاون مبنی بر تدوین یک بسته حمایت از کسب و کار برای دوران پساکرونا، بررسیها را انجام دادیم و دوران پساکرونا را در سه سناریو تعریف کردیم. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: سناریوی نخست این که ممکن است واحدهای اقتصادی همراه با رونق به حالتی بهتر از حالت قبل از کرونا برگردند؛ سناریوی دوم پیشبینی یک دوره افول و سپس بازگشت سریع به رونق است و سناریوی سوم بازگشت به روال قبل، اما درگیر شدن دوباره با کرونا است. بر اساس این سه سناریو ۱۱ مؤلفه در قالب برنامه پساکرونا تدوین کردیم که پس از تصویب اطلاع رسانی میشود.
میزان تسهیلات
میزان تسهیلات به ازای هر فرد فعال (کارکنان) برای بنگاههای شدیدا آسیبدیده ۱۲ میلیون تومان است. بنگاههایی که بالاجبار تعطیل شدند به ازای هر کارکن ۱۶ میلیون تومان میگیرند و رانندگان مسافری (درونشهری و برونشهری) خویشفرما نیز مشمول وام شش میلیون تومانی شدهاند. این تسهیلات به ۱۴ رسته اصلی و ۵۵۰ زیر رسته که در مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه اقتصادی و صنفی را تشکیل میدهند پرداخت خواهد شد.
اگر در یک واحد صنفی سه نفر مشغول به کار باشند و در دوران کرونا تعدیل نیرو نداشتند کارفرما میتواند حداقل ۳۶ و حداکثر ۴۸ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد دریافت کند.
شرایط ضمانت
آنطور که معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگوید شرایط ضمانت برای اخذ وام آسان است. برای وام زیر ۱۶ میلیون تومان فقط سفته یا چک، بین ۱۶ تا ۴۸ میلیون سفته با یک ضامن، تا ۱۶۰ میلیون تومان سفته با دو ضامن، ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان سفته با سه ضامن و بالای ۲۰۰ میلیون تومان سفته و ضمانت بانکی است.
وام به چه بنگاههایی میرسد؟
بنگاه حتماً باید فعال باشد، نیروی کار را حفظ کرده و شاغل بیمهشده داشته باشد. کارفرمایانی که کارگران خود را بیمه نکردهاند امکان دریافت این تسهیلات را ندارند. یکی از مبناهای اصلی برای ارائه تسهیلات کرونا، شاغل بیمه شده در این بنگاههاست که اخراج نشده یا به صندوق بیمه بیکاری معرفی نشده باشد. اگر یک بنگاه نیروی کار خود را تعدیل و نیروی کار برای دریافت بیمه بیکاری به صندوق بیمه بیکاری مراجعه کرده باشد، مشمول این طرح نخواهد بود.
برای بنگاههای با نیروی شاغل کمتر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد تسهیلات برای پرداخت دستمزد و ۳۰ درصد بهعنوان سرمایه در گردش در نظر گرفته شدهاست. برای بنگاههای بزرگتر نیز ۵۰ درصد برای دستمزد و ۵۰ درصد بهعنوان سرمایه در گردش منظور شدهاست.
شرایط بازپرداخت
بازپرداخت اقساط این تسهیلات دو ساله است و برای شروع بازپرداخت اقساط، تنفس چند ماهه در نظر گرفته خواهد شد. شروع اقساط از مهر ماه خواهد بود و با توجه به نرخ پایین تسهیلات افراد زیادی برای دریافت آن ثبت نام کردند. با توجه به این که نرخ تورم در کشور بیش از ۳۰ درصد است اعطای تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد در دسته ارزانقیمتها قرار میگیرد و میتواند به اصناف کمک کند.