افزونه جلالی را نصب کنید. - 17 ذو القعدة 1444
طرح صیانت؛ ایجاد ضابطه برای فضای مجازی
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ،جذب مخاطب به هر قیمتی از پیامدهای فضای مجازی است؛ ضعف تفکر و بلوغ زودرس و اعتیاد به اینترنت از جمله دیگر موضوعات است؛ همچنین تغییر سبک زندگی از دیگر پیامدهای فضای مجازی است راهکار چیست؟ راهکار احترام به حریم خصوصی افراد است؛ پس باید یک قانونی باشد که […]
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ،جذب مخاطب به هر قیمتی از پیامدهای فضای مجازی است؛ ضعف تفکر و بلوغ زودرس و اعتیاد به اینترنت از جمله دیگر موضوعات است؛ همچنین تغییر سبک زندگی از دیگر پیامدهای فضای مجازی است
راهکار چیست؟ راهکار احترام به حریم خصوصی افراد است؛ پس باید یک قانونی باشد که حریم خصوصی افراد را محکم نگهدارد که اگر کسی سرک به حریم خصوصی دیگری کشید قانون از آن شخص دفاع کند؛
باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا گفت اجازه نمیدهم فرزندم از فیسبوک استفاده کند؛ این سخن رئیسجمهور آمریکاست؛ جایی که ادعا میکند آزادی بیان و اندیشه دارد
دانشگاهها بازگشایی شدهاند و موضوعات روز جامعه در دانشگاهها با نگاه علمی مورد نقد و بررسی قرار میگیرند یک موضوع بسیار مثبت است
در بخش فرهنگی، ضعیف عمل شده است و حالا اگر کل اینترنت بخواهد پاسخگوی ضعف عملکرد فرهنگی باشد به نظرم درست نیست؛ باید از نظر فرهنگی، کار میشد که نشده است زیرا اگر کار میشد امروز به وضعیت فعلی نمیرسیدیم
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: همه ما معتقدیم که باید قانون بر فضای مجازی حاکم باشد و هیچ فردی تایید نمیکند که در بستر این فضا در کشور اغتشاش و آشوب ایجاد شود.
احمد راستینه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه امروز در همه دنیا فضای مجازی از ضابطههای مشخصی برخوردار است، گفت: طبیعتاً در کشور ما هم باید فضای مجازی قانونمند و ضابطهمند باشد.
نقد فنی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی
وی بیان کرد: همه ما معتقد هستیم که باید قانون بر فضای مجازی حاکم باشد. در حادثهای که برای مهسا امینی اتفاق افتاد، همه شاهد بودیم که هنوز دستگاههای ذیربط از جمله قوه قضائیه نظر خود را درباره این موضوع اعلام نکرده بودند، پزشکی قانونی نظر کارشناسی خود را ارائه نداده بود و مسیر بررسی پرونده و تحقیقات هنوز تمام نشده بود، اما برخی از سلبریتیها و چهرههای سرشناس به خودشان اجازه دادند و به نظام تهمت زدند، دروغ گفتند و مردم را دعوت به آشوب و اغتشاش کردند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ فردی چنین فضای مجازی را نمیپذیرد. این فضای مجازی که میتواند در بستر خلأ قانونی منجر به ایجاد اغتشاش و آشوب شود، مورد تأیید هیچ فردی نیست.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فضای مجازی باید فضایی آرام برای انتقال دادهها و فضایی پویا و فعال برای بیان اظهارنظرها، نقدها و دیدگاههای مختلف باشد. فضای مجازی باید فضایی آموزش دهنده برای ارتقای سواد رسانهای و اجتماعی باشد.
راستینه اظهار داشت: زمانی که از یک سو در نظام آموزشی ما به صورت فعالانه عمل نمیشود و سواد رسانهای جامعه ارتقا پیدا نمیکند و از سوی دیگر در بستر فضای مجازی اجازه داده میشود که هر نوع دروغ و اتهامی بازنشر شود و با خلأ قانونی در برخورد با ارائه دهندگان نظرات خلاف قانون روبرو هستیم، در این شرایط با هیجانی شدن جامعه بسیاری از افراد دچار خطا در محاسبات خود میشوند و اشتباه میکنند.
وی متذکر شد: در آشوبهای اخیر دیدیم که متأسفانه برخی از اقشار جوان و نوجوان ما حضور داشتند، در حالی که این افراد برانداز نیستند، فی نفسه اغتشاشگر نیستند و فقط دچار هیجانات کاذب شدند. وضعیت نظام آموزشی، نظام فرهنگی، سواد رسانهای و خلأ قانونی ما دست به دست هم میدهد تا یک دفعه یک مسئله اجتماعی در جامعه ما به یک پدیده اجتماعی و سپس به یک بحران اجتماعی تبدیل شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی موسوم به طرح صیانت، گفت: مجلس شورای اسلامی گامی در جهت بررسی طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی برداشت. شورای عالی فضای مجازی باید نقطه نظرات خود را درباره طرح مذکور اعلام کند و مجلس منتظر نظر شورای عالی فضای مجازی است.
چرا انتقادها به طرح اکنون غیر واقعی است؟
همان طور که گفته شد این طرح دارای پیش نویسی بود که به حق اعتراضهایی به آن وارد بود. اما همان طور که فضای رسانهای حکم میکند همواره تاثیر خبر اول بیشتر از اخبار تکمیلی است. در این طرح هم علیرغم انتشار اخبار متعدد درباره اصلاحات متعدد در پیش نویس جدید طرح، قدرت خبر اول برای ماندن در ذهن مخاطبان بیشتر بوده است.
در این بین برخی از افراد هم عمدا با نادیده گرفتن نسخههای اصلاح شده طرح، به نسخه اولیه اشاره دارند و از جو تبلیغاتی ایجاد شده درباره طرح، سود میبرند؛ بنابراین انتقادها زمانی وارد است که ماده یا بندی درباره ادعای مورد نظر در طرح باشد که اکنون این طور نیست.
برای مثال در انتقادات وارده به این طرح میبینیم که هنوز معترضان به طرح نسبت به مواردی از جمله ممنوعیت واردات گوشی، جرم بودن استفاده از فیلترشکن و مدیریت ستادکل نیروهای مسلح بر درگاه مرزی اینترنت انتقاد دارند که این موضوعات اساسا دیگر در طرح نیست.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
این مطلب بدون برچسب می باشد.