افزونه جلالی را نصب کنید. - 9 ذو القعدة 1444
هشدار در خصوص تب کریمه کنگو در چهارمحال و بختیاری
هشدار در خصوص تب کریمه کنگو در چهارمحال و بختیاری ، به گزارش سایت خبری نگین چهارمحال ، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وجود دارد. حسین صالحی افزود: شهروندان و بهره برداران اقدامات پیشگیری از جمله سمپاشی […]
هشدار در خصوص تب کریمه کنگو در چهارمحال و بختیاری ، به گزارش سایت خبری نگین چهارمحال ، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان گفت: با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو وجود دارد.
حسین صالحی افزود: شهروندان و بهره برداران اقدامات پیشگیری از جمله سمپاشی اماکن دامی، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی و پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه را رعایت و از مصرف جگر خام دام یا نیم پخته خودداری کنند.
وی، دامداران، توزیع کنندگان فرآوردهای خام دامی، قصابیها و همچنین بانوان خانه دار، را افراد در معرض این بیماری اعلام کرد و گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت و خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام قابل انتقال است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بیاشتهائی شده که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت زمان پخش ویروس است و حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل میشود. ولی در انسان خطرناک بوده و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، احتمال مرگ فرد بیمار خیلی بالا است.
حسین صالحی گفت: دام در کشتارگاهها با نظارت دامپزشکی ذبح و بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در سالن پیش سرد در بازار عرضه میشود و شهروندان با خرید گوشت از مراکز معتبر عرضه گوشت از ابتلا به بیماری مصون میمانند.
وی از شهروندان خواست: در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز، مراتب را با سامانه پاسخگویی سراسری دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ در میان گذارند.
بیماری Crimean Congo Haemorrhagic Fever (CCHF) :یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بیشتر به وسیله کنه منتقل می شود .با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تک گیر و همه گیر CCHF در انسان نیز اتفاق می افتد. این بیماری مرگ و میر بالایی دارد.
عامل بیماری: عامل بیماری اولین بار از خون افراد بیمار در مرحله بروز تب و همچنین از کنه هیا لوما جدا شد. بالغ بر ۱۸ نوع ویروس در انسان ایجاد تب های خونریزی دهنده می کنند و همه RNA Virus هستند که یکی از آنها ویروس می باشد، این ویروس ازگروه Arthropod – Borne Viruses ld می باشد.
CCHF در ایران در جنوب شرق کشور اندمیک است.
هشدار در خصوص تب کریمه کنگو در چهارمحال و بختیاری
کنه مخزن و ناقل بیماری است ، عفونت درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ، یا تماس با پوست ، لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود. خطر انتقال در طی ذبح حیوان وجود دارد. پس از آلودگی یک نفر ، ممکن است سایر افراد در تماس با او نیز در خانواده و اجتماع آلوده شوند.
تا کنون در سطح جهان همه گیری هایی از بیماری در سربازها ، اردوگاهها ،یا کسانی که از گوسفند وگاو نگهداری می کنند و کارکنان بیمارستانی ، اتفاق افتاده است. پرندگان در چرخه گسترش ویروس می توانند حامل کنه های آلوده باشند و خود مبتلا به بیماری نمی شوند(به جزء شتر مرغ)
دوره کمون : حداقل ۳وحداکثر ۹ روز
علائم بیماری :
به نظر می رسد تعداد قابل توجهی از افراد آلوده شده بدون علائم بیماری (۸۰% موارد یاکمتر) میباشند.
تظاهرات بالینی کلاسیک CCHF دارای چهار مرحله است :
دوره کمون که بستگی به راه ورود ویروس دارد : پس از گزش کنه ، دوره کمون معمولا ۳ – ۱ روز و حداکثر ۹ روز است این دوره به دنبال تماس با بافت یا خون آلوده معمولا ۶ – ۵ روز است و در یک مورد حداکثر به ۱۳روز رسیده است.